Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Івано-Франківщині ще дві смерті, а у Тернополі - стабілізація

Неділя, 1 листопада 2009, 15:49

В Івано-Франківській області вже 10 осіб загинули від вірусної пневмонії.

Про це повідомив у неділю на брифінгу голова Івано-Франківської облдержадміністрації Микола Палійчук.

"На жаль, у нас померло вже 10 людей", - сказав він, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Палійчук заявив, що в неділю вдень у Коломиї померла жінка, яка хворіла вірусною пневмонією, аналізи будуть до кінця дня.

Губернатор також сказав, що вчора в Рожнятівському районі помер 33-річний чоловік, який довго лікувався вдома. Він помер через кілька годин після госпіталізації.

Глава області підкреслив, що готові лабораторні аналізи з Києва не підтвердили, що смерть настала людей від грипу А/H1N1.

За даними Палійчука, в Івано-Франківській області у реанімаційних відділеннях лікарень перебуває 44 людини, в тому числі 5 вагітних жінок, 4 з яких "у вкрай важкому становищі", і 7 дітей "у задовільному стані". 

Він також поінформував, що всього за медичною допомогою звернулося понад 30 тис. жителів області, госпіталізовано 2 тис. 30 осіб, у тому числі 732 дитини. "Ситуація залишається досить складною", - підкреслив губернатор.

Крім того, він повідомив, що наступного тижня очікують результатів дослідження з Лондона.

У свою чергу головний лікар Тернопільського міського центру швидкої допомоги Михайло Джус повідомив, що у місті кількість викликів карет швидкої допомоги зросла утричі, повідомляє УНІАН.

За його даними, у суботу за добу було 450 викликів при щоденній нормі 130-160. "При цьому 10% викликів є просто профілактичними, коли в людей не фіксують жодних симптомів будь-яких хвороб", – зауважив Джус і додав, що щодня місто обслуговують 19 бригад швидкої допомоги.

У свою чергу, начальник міського управління охорони здоров’я Василь Бліхар повідомив, що нових смертей у місті не зафіксовано і стан захворюваності стабілізувався.

Станом на 31 жовтня інтенсивний показник захворюваності на ГРВІ та грип у Тернополі становив 300,07 випадків на 10 тисяч населення (станом на 30 жовтня - 267,03 на 10 тисяч населення).

“Ми добились проміжного позитивного результату, коли мешканці при перших симптомах викликають лікарів додому. Тому цей показник зростає, однак кількість госпіталізованих не збільшується", - зазначив він.

"Більше того, ми вже почали виписувати тих пацієнтів, хто в перші дні оголошеної епідемії звертався з недугами до лікарні”, – сказав Бліхар. Зараз, за його словами, в місті госпіталізовано 270 людей із захворюваннями різних ступенів важкості.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування