Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко домовився про дози для українців

Неділя, 1 листопада 2009, 17:15

У понеділок вночі в Україну прибуде 300 тисяч доз лікарського засобу "Таміфлю".

Про це повідомила прес-служба Кабміну.

Згідно з повідомленням, екстрену закупівлю та завезення в Україну цього препарату "забезпечили прем’єр Юлія Тимошенко та міністр закордонних справ Петро Порошенко".

За інформацією Кабміну, цієї кількості доз "повністю достатньо для того, щоб забезпечити всі лікарні та "швидкі допомоги" України цим лікарським засобом". "Всі громадяни України, хто звернеться до лікарень, у разі необхідності отримають цей препарат невідкладно та безкоштовно", - наголошується у повідомленні.

Тимошенко та Порошенко о 00:30 годині ночі 2 листопада зустрічатимуть цей вантаж в аеропорту "Бориспіль" та розсилатимуть його по регіонах України, повідомляє прес-служба.

У свою чергу прес-секретар президента Ірина Ванникова повідомила, що Порошенко провів переговори безпосередньо з виробником препарату "Хоффманн-ля рош" на виконання доручення президента Віктора Ющенка.

За результатами домовленостей, для України препарат коштуватиме 67 грн. за одну упаковку, що є спеціальною ціною для країн, які потерпають від грипу A/H1N1, повідомляє УНІАН.

Ванникова повідомила, що президент доручив оперативно розмитнити вантаж, щоб вже зранку необхідна кількість препарату Таміфлю була доставлена у найбільш постраждалі від грипу західні області України.

За її словами, 300 тисяч упаковок Таміфлю є місячною нормою споживання препарату для всієї України.

Літак із вантажем у "Борисполі зустрічатиме також голова секретаріату президента Віра Ульянченко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування