На Балканах стане менше українців

Неділя, 1 листопада 2009, 21:26

У 2010 році чисельність українського миротворчого контингенту у Косовому буде скорочено.

Про це заявив в.о. міністра оборони Валерій Іващенко під час церемонії проводів українських миротворців нової ротації національної складової спільного українсько-польського миротворчого батальйону "УкрПолбат".

Чисельність українського контингенту буде скорочено зі 184 чоловік до 125, зазначив він, повідомляє прес-служба Міноборони.

"Це співпадає із загальною тенденцією командування сил КФОР щодо зменшення кількості пунктів базування миротворчих сил у Косовому", - підкреслив Іващенко.

Він також додав, що протягом нової – 13-ї – ротації буде скорочено один з базових таборів українського миротворчого контингенту – базовий табір "Бреза" на території муніципалітету Штрпце.

Загалом, планами командування сил КФОР у 2010 році з 24 базових таборів миротворчих сил планується залишити лише 12, а загальну чисельність особового складу сил КФОР буде доведено до 3,5 тисяч військовослужбовців.

"У зв’язку з цим українські миротворці будуть перебазовані з табору “Бреза” до американської військової бази "Bondsteel". Але зона відповідальності та обсяг завдань для наших миротворців залишатимуться незмінними", - повідомив в.о. міністра.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News