Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Раді: вибори президента, боротьба з епідемією – сміття, голод і холод

Понеділок, 2 листопада 2009, 12:58

Голова Верховної Ради Володимир Литвин пропонує у вівторок поставити на голосування усі проекти змін до закону про вибори президента.

Про це він заявив на брифінгу після погоджувальної ради в понеділок.

Литвин нагадав, що на сьогодні існує три відповідні законопроекти від БЮТ, Партії регіонів та президента.

Однак, на переконання спікера, кожен з документів прописаний виключно "під свого кандидата".

"Сьогодні є три законопроекти і кожен про своє. Тому я запропонував завтра розглянути усі ці закони за скороченою процедурою, щоб не витрачати марно час", - повідомив Литвин.

"Якщо один із законопроекті буде прийнято за основу – далі його доопрацювати, якщо ні – будемо виходити на те, що треба створити групу, яка б напрацювала закон для країни, а не для кандидатів", - додав він.

На переконання Литвина, під час доопрацювання закону про вибори необхідно взяти до уваги висновок КС та рекомендації міжнародних інституцій, "там все чітко виписано".

Разом з тим, за словами спікера, пленарний день у вівторок розпочнеться із заслуховування інформації щодо епідемічного стану в країні.

Зокрема, планується виступ голови комітету ВР з питань охорони здоров'я Тетяни Бахтєєвої та представників комітетів з питань ЖКГ та питань агропромислового комплексу.

"На моє переконання, треба дати людям тепло, гарячу воду і поприбирати сміття. Я маю на увазі насамперед в Тернополі", - пояснив Литвин.

Спікер висловив думку, що нинішню проблему треба вирішувати в комплексі і паралельно із лікуванням хворих проводити профілактику серед здорового населення, забезпечивши нормальне харчування та прийнятні житлові умови в осінньо-зимовий період.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...