Міністр просить політиків не лізти не у свою справу

Понеділок, 2 листопада 2009, 17:22

Міністр охорони здоров’я Василь Князевич просить політиків утриматись від нагнітання ситуації в державі.

Про це йдеться у його зверненні до політикуму, повідомляє прес-служба МОЗ.

"Як лікар та громадянин звертаюсь до вас із проханням і закликом утриматись найближчим часом від нагнітання ситуації в державі, створення панічних настроїв та розповсюдження непрофесійних медичних рекомендацій у ЗМІ", - зазначив міністр.

"Держава стоїть перед серйозними випробовуваннями. Епідемія грипу A/H1N1 Каліфорнія, яка сягла території нашої держави, вимагає фахових, скоординованих дій всіх гілок влади", - наголосив Князевич.

"Натомість події останніх днів засвідчили, що складна ситуація використовується опонентами виключно для політичної боротьби та неконструктивної критики", - вважає він.

Міністр наголосив, що "звинувачення міністерства нібито у фінансових зловживання я розцінюю як спробу паралізувати діяльність фахівців МОЗ, від яких залежить координація дій по боротьбі з епідемією грипу".

"Як міністр охорони здоров’я обіцяю сприяти будь-яким перевіркам, розслідуванням, притягненню винних до відповідальності, але після того, як епідемію грипу в країні буде подолано", - зазначив він.

"Крім того, прошу політиків, навіть тих хто має медичну освіту, утриматись від коментарів та порад з екранів телебачення у питанні епідемії грипу A/H1N1 Каліфорнія", - заявив Князевич.

"Адже політична риторика навколо медичної теми спонукає журналістів звертатися до МОЗ за коментарями. Це, в свою чергу, забирає дорогоцінний час на спростування нісенітниць та роз’яснення вузькоспеціалізованих медичних тем", - наголосив він.

"Панове політики, кожен має займатися своєю справою. Бережіть дорогоцінний час медиків, вони рятують життя співвітчизників", - йдеться у зверненні міністра.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...