Ющенко насилає силовиків на епідемічні витрати Тимошенко

Понеділок, 2 листопада 2009, 18:58

Президент Віктор Ющенко закликає Генпрокуратуру та СБУ перевірити ефективність витрачання бюджетних коштів на боротьбу з епідемією.

Про це він сказав під час зустрічі зі співголовами міжвідомчої робочої групи з питань протидії корупції Генпрокурором Олександром Медведьком, головою СБУ Валентином Наливайченком та міністром юстиції Миколою Оніщуком, повідомляє прес-служба президента.

Він звернув увагу Медведька та Наливайченка "на необхідність з’ясування законності прийнятого наприкінці квітня урядом розпорядження, яким передбачалася централізована закупівля медикаментів, тест-систем, засобів індивідуального захисту і дезінфікуючих засобів, лабораторного устаткування у одного учасника".

Крім того, Ющенко висловив стурбованість погіршенням рейтингу доброчесності України та незадоволення діяльністю органів державної влади і, зокрема, правоохоронних органів, як у протидії злочинності, так й у боротьбі з корупцією.

"Уперше за останні п’ять років упродовж дев’яти місяців поточного року утримується тенденція зменшення кількості викритих корупційних правопорушень (-13,3%) та притягнутих до адміністративної відповідальності корупціонерів (- 15,1%)", - йдеться у повідомленні.

"Критика Глави держави стосувалася, в першу чергу, органів внутрішніх справ та податкової міліції, в яких відбулося ослаблення активності боротьби з корупцією відповідно на 40% та 30%", - наголосили на Банковій.

"Разом з тим, президент зазначив, що з прийняттям Верховною Радою антикорупційних законів, що набувають чинності з 1 січня 2010 року, правоохоронці отримали більш досконалий та ефективний механізм протидії корупції", - заявили у секретаріаті.

Крім того, Ющенко звернув увагу керівництва ГПУ та СБУ на необхідність більш ефективного розслідування резонансних справ, які або перебувають на контролі, або розслідуються органами прокуратури.

"Поряд з цим, наголошено на необхідності дотримання законності при розслідуванні справ та забезпеченні безпеки учасників кримінального процесу, в тому числі ізольованих від суспільства", - йдеться у повідомленні.

"Вислухавши доповідь Наливайченка стосовно протидії розвитку радикальних та екстремістських угрупувань, Ющенко акцентував увагу керівника СБУ на необхідності повсякденного і належного моніторингу ситуації та адекватного реагування на подібні загрози національній безпеці країни", - зазначили на Банковій.

Крім того, на зустрічі було обговорено питання щодо стану виконання рішень Європейського суду з прав людини, винесених щодо України.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News