Яценюк: паніка – це політична технологія

Понеділок, 2 листопада 2009, 23:38

Кандидат у президенти Арсеній Яценюк вважає ситуацію навколо епідемії грипу в Україні політичною технологією.

Про це він сказав в ефірі ICTV.

За словами Яценюка, він повернувся з західних регіонів країни, де "переговорив з лікарями". "Це люди, які врятували тисячі життів. Вони кажуть – не робіть з нас дурних", - сказав політик.

"Немає епідемії. Вони справляються з усім, при чому справляються самостійно. Центральна влада не зробила нічого, щоб допомогти людям", - наголосив Яценюк.

"Кожен ранок прем’єр розпочинає з того, що на стіл глави уряду кладеться довідка про санітарно-епідеміологічний стан в України. Три тижні тому знали, що є певне загострення. Але це загострення не має тотального характеру по всій Україні", - заявив він.

За словами Яценюка, "фактично – це є частиною політичної кампанії". "Нічого не вартує життя людей. Основне тільки – отримати президентський офіс. На це кинули всі сили і засоби", - сказав політик.

"Чому цей збудник з'явився у 4 західних областях? Там що у нас, Франкфуртський аеропорт, де найбільше переміщення людей? Чому цього збудника немає у Києві? 4 області, де є найбільша боротьба, як називають вони, за електорат", - зазначив Яценюк.

"Те, що відбулося, є істерикою і панікою, яка спровокована. Людей кинули на те, що жінка, яка має 640 гривень пенсії, вона біжить і на останні гроші купує медичні препарати. При чому, вона не знає, що купувати, тому що їй не пояснили, що треба", - сказав він.

"Львівська область оприлюднила статистику. Царство небесне тим людям, але у 2007 році смертність від пневмонії була у два рази вища, ніж зараз. За офіційною статистикою смертність від захворювання органів дихання минулого року – 23300 людей", - зазначив політик.

"А тепер подивіться, що відбулося. Хтось говорить про педофільський скандал? Ні. А можливо хтось говорить про Лозинського? Ні. А можливо хтось говорить про заробітні плати? Ні. Можливо хтось говорить про 4 мільйони безробітних? Ні. А можливо говорять про непроплачений газ? Ні", - наголосив Яценюк.

Він підкреслив, що "це є політичною технологією".

"Легше всього якими людьми керувати? Людьми, які знаходяться у страху, і людьми, які бідні. На це зараз спрямована вся державна машина – маніпулювати людьми", - заявив політик.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування