Іпотечна установа не хоче розказати, як роздавала з Тимошенко квартири?

Вівторок, 3 листопада 2009, 09:29

Рахункова палата звинувачує Державну іпотечну установу в небажанні інформувати громадськість щодо використання бюджетних коштів.

Про це йдеться в заяві Рахункової палати.

"Зважаючи на важливу соціальну роль ДІУ в умовах нинішньої фінансової кризи і великі обсяги виділених на її діяльність бюджетних коштів, а це понад 4 млрд.грн., Колегія Рахункової палати включила до плану контрольних заходів проведення аудиту ефективності діяльності ДІУ, однак отримала відмову в допуску на об’єкт перевірки", - йдеться в заяві.

У зв'язку з цим Рахункова палата висловила припущення, що керівникам ДІУ є що приховувати від аудиторів.

"Свою позицію вони аргументують тим, що у своїй діяльності ДІУ не використовує державних коштів, але це абсолютно не відповідає дійсності. Фактично з державного бюджету в різній формі протягом останніх чотирьох років до ДІУ спрямовано понад 4 млрд. гривень", - йдеться в заяві.

"Згідно з останніми даними Мінрегіонбуду, за програмою викупу житла в недобудовах за рахунок державних коштів Державною іпотечною установою на сьогодні укладено із забудовниками 166 угод на придбання 5 207 квартир загальною площею 350,16 тис. кв. м на суму 1,39 млрд. грн., з яких понад 1 млрд. вже профінансовано", - зазначають у РП.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News