Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У БЮТі поскаржилися на жорстоку реальність

Вівторок, 3 листопада 2009, 17:16

Місцеві вибори 30 травня відбудуться швидше за все за нинішньої виборчої системи.

Про це заявив віце-спікер Микола Томенко (БЮТ), коментуючи непідтримання депутатами законопроекту про відкриті партійні списки, повідомляє прес-служба віце-спікера.

Він назвав таке голосування "правилом політичної реальності: вожді на ефірах говорять те, що люди хочуть почути, а їхні депутати роблять у парламенті те, що їм насправді вигідно".

Томенко зауважив, що протягом останнього року важко знайти такого політика, який би не погодився з необхідністю відійти від закритих списків.

"І законодавча ініціатива про формування відкритих списків кандидатів у депутати місцевих рад...була серйозним кроком до демократизації виборчої системи", - зазначив він.

"Натомість, Партія регіонів, Комуністична партія та пропрезидентська частина Нашої України під різним приводами не підтримали даний законопроект", - сказав віце-спікер.

Він висловив переконання, що під егідою боротьби за мажоритарну систему збережеться система закритих списків, яку всі критикують, але відмовляються змінювати.

Водночас, Томенко назвав позитивним той факт, що ідею відкритих списків підтримали фракція БЮТ, блок Литвина та "Народна Самооборона".

"Це означає, що швидше за все, вибори до органів місцевого самоврядування, що відбудуться в Україні 30 травня 2010 року, будуть проходити за закритими партійними списками", - сказав Томенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування