Кислинського СБУ не "нав'язували", він прийшов "переводом"

Середа, 4 листопада 2009, 09:24

Служба безпеки брала Андрія Кислинського на керівну посаду без примусу, але не знаючи про відсутність у нього диплому.

"Його нам не нав'язували", - сказав голова СБУ Валентин Наливайченко в інтерв'ю газеті "Сегодня".

"Кислинський працював у секретаріаті президента, і коли вирішувалося питання, де йому працювати далі, ми зустрілися, і я запропонував йому в порядку переведення перейти до нас. Він погодився. І було відповідне подання", - повідомив Наливайченко.

"Що ж до його диплому, то всі перевірки проводилися Головдержслужбою та іншими зацікавленими органами (включаючи СБУ) ще в 2005 році, коли він вступав на держслужбу... Андрій власноручно заповнював, як і належить, анкети, інші документи (при вступі на посаду в СБУ)", - сказав голова Служби.

"Ну а коли виявилося, що диплом не підтверджений, я одразу ж уніс подання на звільнення Кислинського з посади заступника голови. Подальші події ми не коментуємо. А виконуємо указ президента", - зазначив Наливайченко.

На запитання, хто відповість за те, що людина без вищої освіти була призначена заступником голови СБУ і мала допуск до секретних документів, – чи це буде той, хто оформлював Кислинського на держслужбу у 2005 році, – голова СБУ відповів:

"Якщо справа буде продовжуватися, це буде встановлено слідчим шляхом".

Наливайченку не відомо, чим тепер буде займатися Кислинський: "Не знаю, наскільки мені відомо, він усе ж таки має намір відстоювати свою правоту у суді".

Крім того, голова СБУ прокоментував заяви депутата Григорія Омельченка про те, що Олексій Пукач, який перебуває під вартою в СБУ, уже назвав Леоніда Кучму і Володимира Литвина як організаторів убивства журналіста Георгія Гонгадзе.

"Мені невідомо, звідки про такі речі знає Григорій Омелянович. Це точно знає тільки одна людина – слідчий, який веде справу. СБУ відповідає за режим таємності в цій справі", - сказав Наливайченко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування