Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна просить Білорусь допомогти з грипом, а Туск - усю Європу

Середа, 4 листопада 2009, 09:47

Україна офіційно звернулася до Білорусії по допомогу у зв'язку з епідемією грипу.

Про це заявив посол України в Мінську Ігор Лиховій, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Так, ми направили ноту з інформацією про зростання захворюваності в західному регіоні країни. Ми розуміємо можливості Білорусії, - це не можливості європейських держав, які є лідерами у фармацевтичнім виробництві. Але, водночас, були б дуже вдячні, якби Білорусія надала допомогу там, де вона може це зробити", - зазначив посол.

Крім того, за словами Лихового, у цьому випадку може йтися "не стільки про одержання гуманітарної допомоги, скільки про необхідність координації зусиль з протидії епідемії".

"Нам треба спільно вибудувати систему попередження виникнення таких ситуацій", - сказав дипломат.

Водночас прем’єр Польщі Дональд Туск надіслав листи на адресу президента Єврокомісії Жозе Мануеля Баррозу, а також голови Європейської Ради Фредріка Рейнфельдта стосовно ситуації в Україні у зв’язку з епідемією грипу.

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

Туск запропонував, щоб Єврокомісія в терміновому порядку оцінила обсяги потреб України в отриманні допомоги, а потім розглянула можливості передачі медикаментів.

Він зазначив, що Європа вкотре опинилася перед транскордонним викликом.

На його думку, "характер цієї загрози вимагає прийняття негайних рішень на рівні Європейського Союзу, що б відповідало як інтересам України, так і ЄС".

У листах міститься також пропозиція щодо скликання надзвичайного засідання Ради з питань зайнятості, охорони здоров’я і справ споживачів стосовно епідеміологічної ситуації в Європі, а також обсягів можливої допомоги для України.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування