Про звільнення "Аріани" не домовилися. Ющенко й Тимошенко мовчать

Середа, 4 листопада 2009, 12:58

Жодної домовленості з піратами про звільнення українського екіпажу судна "Аріана" поки не досягнуто.

Про це повідомив судновласник Мінос Спірос газеті "Сегодня".

За словами грека, заручників постійно забезпечують водою, продуктами і паливом, однак пірати нерегулярно виходять на в'язок.

"Остання розмова з ними була вчора, але коли звільнять екіпаж, сказати поки не можу", - сказав Спірос.

А рідні моряків продовжують безрезультатно домагатися допомоги представників влади.

"Ми написали листи з проханням про сприяння в звільненні екіпажа усім, кому тільки можна, у тому числі і Ющенку з Тимошенко. Однак відповіді ні від президента, ні від прем'єра не надходило", - розповіла Наталя Лупачова, дружина третього механіка "Аріани" Олександра Лупачова і мати другого помічника капітана Сергія Лупачова.

"Спірос телефоном повідомив нам, що якщо раніше пірати погоджувалися на суму $3 млн, то зараз вони знову вимагають 10! Саме тому він з ними не домовився. Але пообіцяв усе владнати до кінця тижня", - повідомила мати електрозварювальника Олександра Юріна Олена.

За словами Лупачової, судновласник розповів нещодавно, що захоплене судно знялося з якоря і зробило якісь маневри – але незабаром знову завмерло біля сомалійського порту Хобьо.

Рідних моряків заспокоюють, запевняючи, що "Аріана" постійно в полі зору військових кораблів.

"Ми знаємо, що на "Фаїні" пірати виводили екіпаж на палубу для того, щоб їх сфотографували спостерігачі. А наших хлопців не показують військовим. Розвідувальний літак сфотографував порожню палубу – нікого з наших моряків ми так і не побачили. А останній зв'язок із хлопцями був 25 травня", - каже Лупачова.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування