Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка прив’язали грип до газових контрактів з Росією

Середа, 4 листопада 2009, 14:53

Затягування перегляду газових контрактів приведе до ускладнення забезпечення газом українського споживача.

А через це поширення інфекційних захворювань може затягтися до весни, вважає уповноважений президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський.

"Я не лікар, але з точки зору постачання енергії до людей, таку ймовірність можна прогнозувати", - говорить Соколовський.

За його словами, до перегляду газових контрактів має бути взаємовигідний підхід як з боку Росії, так і України.

"Варто досягти взаємовигідного рішення по зменшенню жорсткості норми про обсяги російського газу, які Україна повинна відібрати. По-друге, варто переглянути питання щодо цінової політики: як на транзит – в бік збільшення, так і на газ – в бік зниження. Щоб це були економічно обґрунтовані параметри", - пояснює експерт.

До того ж, як зазначив Соколовський, варто привести до симетричного і взаємоприйнятного вигляду ризики і штрафні санкції.

"Ситуація у цьому плані виглядає таким чином – на нас очікують максимально можливі, більші, ніж будь-де у Європі, штрафні санкції у випадку якихось порушень, а на нашого партнера Росію жодних санкцій не можна накласти", – підкреслив Соколовський.

Це повідомлення було розміщено лише на передвиборчому сайті кандидата в президенти Віктора Ющенка.

На питання "Української правди", на яких підставах коментарі чиновників секретаріату президента розміщуються на передвиборчому сайті Ющенка, куратор сайту Катерина Косарева відповіла:

"Соколовський і інші співробітники секретаріату президента є представниками команди Ющенка, тому ми вважаємо нормальним давати думки членів команди. Ми і в подальшому будемо давати позицію як Віктора Ющенка так і членів його команди".

Водночас голова прес-служби секретаріату президента Лариса Мудрак також не побачила в цьому ніяких порушень.

"Абсолютно доцільно ставити на стрічку новин цього сайту позицію людей з команди Ющенка з щоденних питань. Передвиборчий сайт зобов’язаний транслювати позицію кандидата і його команди, щодо поточних питань життя суспільства", - додала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування