"Свинячий" грип добрався до армії

Середа, 4 листопада 2009, 16:57

Вірус грипу A/H1N1 виявлено у чотирьох військовослужбовців.

Про це повідомив президент Віктор Ющенко під час зустрічі з керівниками збройних формувань, повідомляє УНІАН.

За його словами, на даний момент в Україні зареєстровано 3967 хворих на вірусні захворювання серед військовослужбовців.

Серед цієї кількості хворих – у 190 виявлено пневмонію.

У зв’язку з цим Ющенко закликав керівництво Міноборони провести негайні консультації з керівництвом Міністерства охорони здоров’я та інших медичних закладів для проведення ефективного лікування військових.

Як повідомила прес-служба Міноборони, президент поставив вимогу надавати інформацію про динаміку захворюваності серед військовослужбовців кожного дня, а щодо тих військових формувань, де є військовослужбовці строкової служби – двічі на день.

В.о. міністра оборони Валерій Іващенко доповів президенту, що військовим відомством вже виділено 16 рентгеномобілів, 1050 квадратних метрів марлі для пошиття пов’язок та додатково планується виділити ще 2500 квадратних метрів марлі.

У складі Військово-медичних клінічних центрів та військових госпіталів сформовано близько 30 лікарсько-сестринських бригад з необхідним медичним оснащенням для відправлення у населені пункти, переважно сільської місцевості, для надання допомоги цивільному населенню.

"Міністерство оборони має можливість залучити до 5 пересувних флюорографічних установок, пересувні польові медичні лабораторії, надати можливості для лікування у військово-медичних клінічних центрах та військових госпіталях, де для лікування хворих буде додатково розгорнуто 2000 ліжок", - доповів Іващенко.

Крім того, за словами в.о. міністра, військове відомство може надати у використання санітарний літак Ан-26 "Віта" та санітарний вертоліт Мі-8 для евакуації хворих у випадках необхідності надання екстреної спеціалізованої та високоспеціалізованої медичної допомоги.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...