Тимошенко обіцяє підвищити зарплати ... після кризи

Середа, 4 листопада 2009, 19:08

Уряд має намір підвищити зарплату працівникам сфери охорони здоров'я, освіти і культури, після завершення виходу країни з фінансової кризи.

Про це заявила прем'єр Юлія Тимошенко на нараді з протиепідемічних заходів у Львові, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Завершуємо кризу. У нас існує система охорони здоров'я, існує система освіти, і перші хто буде отримувати підвищення зарплати - це як раз ці дві сфери", - сказала Тимошенко.

"Але і, звичайно ж, сфера культури, яка у нас все життя, скільки б ми за неї не боролися, вона завжди у нас за залишковим принципом", - додала прем'єр.

За словами Тимошенко, вже простежується тенденція до стабілізації в "окремих сферах".

На нараді прем'єр також висловила сподівання протягом двох років повністю переоснастити всю медичну сферу:

"Ми просто зобов'язані протягом двох років зробити те, що не було зроблено в попередні роки - переоснастити наші лікарні".

За словами Тимошенко, вже готові угоди з Австрією на поставку медобладнання для пологових будинків і перинатальних центрів.

Крім того, зазначила прем'єр, готові угоди з США і Канадою на закупівлю апаратури та 3 тисяч авто "швидкої допомоги" і 700 реанімобілів: "Ми не просто cклали контракти, ми внесли передоплату ... і ми вже домовилися про постачання".

Також на нараді Тимошенко висловила пропозицію ввести нормативи з мінімального запасу ліків у приватних аптеках:

"Нам необхідно і для приватних аптек також створювати нормативи, якщо вже в них є ліцензії, незнижуваного запасу певного набору медикаментів".

"Такого у нас раніше не було. Аптека є - що хоче, те і продає і які хоче запаси, такі й робить. Це абсолютно неправильний підхід з точки зору держави", - заявила вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування