Литвин поскаржився, що СБУ йому не доповідає

Середа, 4 листопада 2009, 21:02

Спікер Володимир Литвин заявляє, що Служба безпеки не надає йому належної інформації.

Про це він заявив в ефірі 5 каналу.

"Я не отримую практично тої інформації, яку належить передавати спецслужбам голові Верховної Ради. У нас правоохоронна силова структура приватизована. Їм тільки дають команду, що треба займатися, у тому числі, головою Верховної Ради", - сказав спікер.

"Я прочитав, що СБУ інформувала главу держави і главу уряду за декілька тижнів про епідемію грипу. В мене виникає питання, чому з цього приводу не був поінформований парламент, чому нічого про це не знав голова парламенту", - зазначив Литвин.

"А якщо президент про це все знав, якщо він тримав це як державну таємницю, то я переконаний, що всі претензії треба адресувати не до голови Верховної Ради, а до глави держави", - заявив він.

"Мене дивує така позиція глави держави – всі винні, він один невинний", - зазначив Литвин.

Коментуючи заяву президента Віктора Ющенка про те, що Рада нацбезпеки та оборони має стати головним центром прийняття рішень, спікер заявив: "Я сприймаю спокійно і зважено таку заяву президента".

"Бо призначення РНБО – це обговорення ключових питань, які складають проблему національної безпеки і безпеки людині, і виробляти узгодженні рішення, які повинні ставати законом", - вважає Литвин.

"Останні засідання РНБО нагадують мені засідання тимчасового уряду, коли вже штурмували Зимовий палац", - зазначив він.

"Як може ефективно працювати механізм РНБО, коли, на моїй пам'яті, мабуть останні 8 місяців не було прем’єра (на засіданні). Коли адресуються ключові рішення до виконавчої влади, а прем’єр в силу різних обставин не бере участь у засіданні РНБО, про що можна говорити", - заявив спікер.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування