Тимошенко перевірила рейтинги своїх соратників

Четвер, 5 листопада 2009, 09:27

БЮТ почав підготовку до парламентським виборам і за допомогою соціологів визначає фаворитів і аутсайдерів у своїх лавах.

Про це пише газета "Дело", яка має у розпорядженні закрите соціологічне дослідження, яке замовив Блок Юлії Тимошенко.

Його мета – визначити особистий рейтинг народних депутатів блоку, а також виявити тих, чия присутність у виборчих списках не подобається виборцям.

За інформацією "Дело", соцопитування "Дослідження окремих аспектів діяльності команди Юлії Тимошенко" провела група "Рейтинг".

Компанія опитала 2 тис. респондентів. Їм було запропоновано вибрати серед 20 найбільш активних "бютівців" тих, які посилюють і послабляють позиції блоку на політичній арені.

4 листопада підсумкові дані соцопитування були передані лідеру БЮТ, прем'єру Юлії Тимошенко.

Соціологи відзначили вкрай низьку упізнаваність членів команди Тимошенко. На відміну від прем'єра, рівень популярності її соратників у кілька разів нижчий. Лише 10 осіб із 2 тис. опитаних змогли назвати прізвища "бютівців" не з запропонованого списку.

У беззастережному фаворі у прихильників БЮТ виявився перший віце-прем'єр Олександр Турчинов з рейтингом 39,7%. За ним йдуть віце-спікер Микола Томенко (29,1%) і голова фракції БЮТ у парламенті Іван Кириленко (19,3%).

На запитання хто, на їхню думку, найбільше послабляє позиції БЮТ, 70% потенційних виборців не змогли назвати жодного прізвища депутатів цієї політсили. Проте 17% респондентів заявили, що всі депутати в запропонованому списку їм подобаються.

Список тих, хто "послабляє позиції БЮТ", очолили депутати Богдан Губський і Андрій Шкіль – 2,4% і 1,9% прихильників політсили прем'єра висловилися проти їхньої присутності в БЮТ. Симпатизують їм 1,1% і 13,6% опитаних відповідно. Негативний рейтинг Сергія Терьохіна склав 1,4%.

Джерела, близькі до Тимошенко, зазначають, що при формуванні списку на наступних виборах будуть враховуватися результати соцопитувань.

Між тим, у Партії регіонів теж практикують рейтингове оцінювання своїх членів.

За словами Ганни Герман, останнє таке опитування Партія регіонів проводила місяць тому. "Це робиться з метою зрозуміти, кому наші виборці більше довіряють", - пояснила вона.

Члени Партії регіонів кажуть, що за результатами опитування лідерство за популярністю серед населення вже котрий місяць зберігають Віктор Янукович, Микола Азаров, Ганна Герман, Олександр Єфремов і перший віце-спікер Олександр Лавринович.

Назву фірми, яка проводить такі опитування на замовлення Партії регіонів, не оприлюднюють.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування