МВФ уже дав гроші, щоб Україна заплатила за газ?

Четвер, 5 листопада 2009, 11:47

Партія регіонів вимагає, щоб гроші четвертого траншу МВФ пішли на підвищення соцстандартів, на повернення боргів місцевим радам і боротьбу з грипом.

Про це заявив під час брифінгу регіонал Олександр Пеклушенко.

"Нам стовідсотково відомо про те, що МВФ уже ухвалив рішення про виділення Україні близько 2 мільярдів доларів, і вони вже в Україні. Ці кошти прийдуть на казначейські рахунки, і ми хочемо з першої хвилини попередити уряд, що ці гроші від першої до останньої гривні будуть узяті під контроль парламенту", - підкреслив політик.

"Ми розуміємо "випадковість" приходу цих грошей напередодні платежів за газ Росії. Ми ні скільки не заперечуємо проти платежів. Ми серйозна європейська країна і повинні платити за боргами. Але нас дуже дивує, що з 10 платежів, які здійснені, 8 були за рахунок коштів Нацбанку, а 2 – за рахунок кредитних ресурсів", - відзначив він.

Депутат обурився, що найважливіша державна монополія "замість господарської діяльності садить усю країну на кредитну голку".

"Тому ми попереджаємо, що жодна копійка не піде крім як на цілі, які повинні бути узяті урядом як пріоритет. Перше і головне питання – це соціальні стандарти, посилення заходів для боротьби з грипом і повернення боргів місцевим радам", - заявив регіонал.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News