Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко не дасть тримати ціни на ліки

Четвер, 5 листопада 2009, 14:29

Президент Віктор Ющенко має намір ветувати введення мораторію на період кризи на підвищення цін на ліки вітчизняного і закордонного виробництва.

Про це він сказав на спільній прес-конференції з президентом Білорусі Олександром Лукашенком, передають Українські новини.

"Швидше за все, ні, але мені ще потрібно провести ряд консультацій із цього питання", - сказав Ющенко, відповідаючи на запитання, чи має він намір підписувати цей закон.

Він пояснив свій намір небажанням того, щоб поставка ліків в Україну пішла в тінь.

Президент переконаний, що якщо розширити поставки ліків в Україну, то ціна на них зменшиться і не підніматиметься.

Як повідомлялося, представники асоціацій фармацевтичної галузі просять Ющенка застосувати право вето до закону про введення мораторію на підвищення цін на лікарські засоби вітчизняного і закордонного виробництва.

20 жовтня Рада ввела на період кризи мораторій на підвищення цін на ліки до встановлення розміру мінімальної заробітної плати і пенсій на рівні прожиткового мінімуму і до погашення заборгованості з виплати заробітної плати, стипендій і грошового забезпечення студентів, курсантів і учнів.

Парламент встановив, що ціни на лікарські засоби вітчизняного виробництва регулюються державою, закордонного - реалізуються за цінами, які склалися станом на 1 липня 2008 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування