Європа не хоче сидіти без газу через Україну

Четвер, 5 листопада 2009, 17:21

Єврокомісія застерігає Україну від проблем з оплатою за російський газ.

Президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу у телефонній розмові з президентом Віктором Ющенко обговорив питання транзиту російського газу, поточну економічну ситуацію і український запит стосовно допомоги для боротьби з грипом А/H1N1.

Як повідомили в Єврокомісії, в ході розмови Баррозу підкреслив, що має "абсолютне значення відсутність блокування в рамках української системи проплати" за поставлений російський газ.

Він закликав Ющенка зробити все можливе, щоб усунути можливі перешкоди щодо використання права на здійснення платежів, щоб забезпечити виконання Україною своїх обов'язків в частині транзиту газу.

"Європейська система не повинна зіткнутися з новими зупинками поставок російського газу через Україну", - підкреслюється у повідомленні Єврокомісії.

Крім того, Баррозу висловив стурбованість тим, що програма МВФ щодо фінансової підтримки України "не на правильному шляху".

При цьому він зазначив, що це може глибоко зачепити економічну стабільність України.

У зв'язку з цим президент Єврокомісії закликав президента України працювати разом з урядом, щоб упорядкувати умови для здійснення стабілізаційної програми МВФ як можна швидше.

Ющенко у свою чергу подякував європейську сторону за швидке реагування на запит про надання допомоги для боротьби з поширенням грипу в Україні.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування