У Тимошенко кажуть, що мітинги заборонені там, де карантин

Четвер, 5 листопада 2009, 22:01

В регіонах, де оголошений карантин, масові акції припиняються.

Про це заявив перший віце-прем'єр Олександр Турчинов в ефірі 5 каналу, коментуючи ухвалення Верховною Радою рекомендації щодо скасування заборони уряду на проведення масових заходів.

"Скрізь, де вводиться карантин, масові заходи припиняються", - сказав він.

"Карантин – це не є щось страшне. Це дуже жорстка вимога до виконання всіх рекомендацій лікарів, це мінімізація будь-яких масових заходів і будь-яких форм, які сприяють розповсюдженню інфекції", - сказав урядовець.

"Як тільки будь-який регіон України демонструє високу тенденцію до зростання (кількості) хворих, у цьому регіоні вводяться всі карантинні вимоги", - зазначив Турчинов.

Він заявив, що "в Україні епідемія сезонного грипу, але ця епідемія ускладнена тим, що ми маємо зареєстровані випадки "каліфорнійського" грипу".

"До 29 жовтня у нас була ситуація з хворобами, що знаходилася у межах статистики, традиційної до цієї пори року. 29 жовтня була зафіксована хвороба, у тому числі, на "каліфорнійський" грип", - повідомив перший віце-прем'єр.

За його словами, "саме тому була оголошена епідемічна ситуація".

Крім того, урядовець повідомив, що на нараді щодо розробки політики та стратегії вакцинації в Україні за участю прем’єра Юлії Тимошенко, було ухвалено рішення про проведення вакцинації від грипу.

"Вакцинація потрібна, вона буде проводитися, як від сезонного грипу, так і від "каліфорнійського", - сказав Турчинов.

Водночас урядовець заявив, що "будь-яка вакцинація – це виключно добровільна справа кожного громадянина". "Інше питання, що фахівці, медики, будуть наполегливо рекомендувати це зробити", - вважає він.

"Завдяки жорстким політичним виступам, політичним спекуляціям, в Україні створена чорна зона навколо вакцинації. Ця проблема була переведена з фахової у політичну площину. У нас значно скоротилася кількість людей, які вакцинуються", - зазначив перший віце-прем'єр.

Крім того, коментуючи інформацію про те, що у Черкаську область були завезені 3 тисячі упаковок препарату "Таміфлю", які не мають сертифікатів якості, урядовець заявив: "Це технічне питання, яке вирішується дуже швидко".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування