Балога обіцяє перемогу Януковичу і хоче повернути недоторканність сільським бандитам

П'ятниця, 6 листопада 2009, 11:47

Лідер Єдиного Центру вважає, що наступним президентом України стане Віктор Янукович.

Такий прогноз Віктор Балога зробив на прохання журналістів видання "Профіль".

Свою думку він пояснив тим, що прем’єр-міністр відповідає за економічну ситуацію в країні.

Реклама:

"Грудень та січень покажуть, що в казначействі немає коштів на пенсії, і цей аргумент виявиться вирішальним у перемозі Януковича з ще більшим відривом від Тимошенко, ніж це показують сьогоднішні рейтинги. Не на 10%, а думаю, на 13-14%.", - вважає Балога.

При цьому Балога зазначив, що третє місце посяде Віктор Ющенко. Адже він чинний президент, і лише це дасть йому 5-7% голосів тих, хто традиційно голосує за владу, за стабільність, хто просто побоюється неминучих змін при Тимошенко чи Януковичу.

Водночас він вважає, що доля і Януковича, і Тимошенко залежить від того, кого підтримає цей "третій" після першого туру голосування.

ВІДЕО ДНЯ

"Людина, яка займе третє місце, отримає всі переваги. Той, хто займе друге – піде в опозицію. Тому і є такою гострою сьогодні боротьба, тому так важко нашим демократам об’єднатися – кожний приміряє себе якщо не до посади президента, то до посади прем’єра – це вже точно", - заявив він

Віктор Балога вважає великою помилкою те, що у 2005 році після президентських одразу ж не були проведені дострокові парламентські вибори. Те, що вони відбулися пізніше змінило розстановку сил. Адже якщо у глави держави в парламенті 150-200 голосів, то і Конституцію змінювати не потрібно.

На запитання журналістів, яку головну зміну до конституції вніс би він особисто, Балога відповів:

"Негайно скасувати депутатську недоторканість – і одразу корупція в Раді зникне. Я би навіть перевернув піраміду – у сільських радах знову ввів би недоторканість, а у Верховній Раді – забрав. Все-таки у нас країна аграрна. Нехай би ті, кого приваблює саме цей момент в статусі законотворця, їхали піднімати село!"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування