Друзі Мартиненка обіцяють за нього боротися до останнього

П'ятниця, 6 листопада 2009, 13:04

Частина фракції НУ-НС оскаржить оголошення про відкликання Миколи Мартиненка з посади голови фракції.

Такий намір озвучив депутат Роман Зварич.

"У нас є підстави звертатися до Окружного адмінсуду Києва на дії першого віце-спікера Лавріновича щодо оголошення про відкликання Миколи Мартиненка з посади голови фракції", - сказав він.

За словами Зварича, з моменту реєстрації позову будуть призупинені правові наслідки оголошеного Лавріновичем відкликання Мартиненка з посади.

Він також сказав, що наполягатиме на звернені Генпрокуратури з вимогою відкриття кримінальної справи у зв’язку з фальсифікаціями, які мали місце при знятті Мартиненка.

"Сьогодні був зареєстрований у парламенті витяг з протоколу засідання фракції НУ-НС, яке відбулося 23 жовтня щодо начебто зняття Мартиненка. Але такого засідання не було, і той, хто підготував такий протокол, скоїв злочин за статтею "службове підроблення", - сказав Зварич.

Ще одне порушення, за його словами, полягає в тому. що декілька депутатів, чиї підписи стоять під зняттям Мартиненка, оголосили про відкликання своїх підписів.

Крім того, Зварич звернув увагу, що під протоколом засідання фракції від 23 жовтня, де начебто було відкликано Мартиненка, стоїть підпис депутата Андрія Парубія як "уповноваженого від імені фракції".

"Але Парубій не є уповноваженим від імені фракції. Він присвоїв собі ці повноваження, а це ще одна стаття кримінального кодексу", - сказав він.

За словами Зварича, уповноваженим від фракції НУ-НС є лише 5 депутатів – Мартиненко, Третьяков, Тарасюк, Князевич і Стецьків.

На питання, хто є тепер головою фракції НУ-НС, Зварич відповів:

"Мартиненко, бо оголошення було зроблене на підставі відверто сфальсифікованих документів".

Натомість, Парубій назвав непринциповим оголошення деяких депутатів НУ-НС про відкликання своїх підписів під рішенням за відставку Мартиненка.

"Згадайте, депутати Джоджик, Клименку і Омельченко відкликали свої підписи під входженням до нинішньої коаліції, але це не призвело до її розвалу. Тоді оголосили, що відкликання підписів нічого не значить, а треба заново збирати 27 підписів", - сказав він.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування