У НУ-НС кажуть, що Мартиненка усунули Регіони і Банкова

П'ятниця, 6 листопада 2009, 14:41

Головою фракції НУ-НС залишається Микола Мартиненко.

Про це йдеться у заяві політради НУ-НС у відповідь на оголошення першим віце-спікером Олександром Лавриновичем про усунення Мартиненка.

"Заява Лавриновича... про нібито "відкликання з посади голови фракції НУ-НС" Миколи Мартиненка не має жодної юридичної сили... З юридичної точки зору віце-спікер Лавринович не мав жодних підстав робити це оголошення", - сказано у заяві.

На думку членів політради, Лавринович "грубо знехтував встановленими фактами фальсифікацій підписів членів фракції під так званими "протоколами", датованими ще 23 жовтня цього року".

"Очевидно, що вся ця спецоперація була скоординована Банковою та Партією регіонів. Вони навіть не маскувалися: спочатку виступ в сесійній залі Андрія Парубія – потім його підтримка "регіоналом" Олександром Єфремовим – потім незаконне оголошення "регіоналом" Олександром Лавриновичем", - йдеться у заяві.

Члени політради заявляють, що їхньою метою є "розвал коаліції та створення де-факто антиурядової більшості".

"З наближенням президентських виборів в хід ідуть будь-які брудні та незаконні методи", - йдеться у заяві.

Як відомо, Лавринович на засіданні парламенту у п’ятницю оголосив про те, що Мартиненко більше не є головою фракції НУ-НС.

Водночас частина НУ-НС, яка заявляє про фальсифікацію протоколу засідання щодо відставки Мартиненка, має намір звернутися до суду і до Генпрокуратури з цього приводу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News