Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Противсіх став кандидатом у президенти

П'ятниця, 6 листопада 2009, 16:04

Центральна виборча комісія зареєструвала кандидатом на посаду президента Василя Противсіха.

Як повідомили Ліга.net у прес-службі ЦВК, відповне рішення ухвалено у п'ятницю.

Противсіху вручили посвідчення кандидата в президенти.

Самовисуванець, житель села Олешків Снятинського району Івано-Франківської області до зміни паспорта носив прізвище Гуменюк.

Противсіх - президент Івано-Франківської торгово-промислової палати.

Під час розгляду питання про реєстрацію Противсіх кандидатом у президенти у членів ЦВК виникла дискусія стосовно того, чи можливо реєструвати кандидатом у президенти людину, яка змінила прізвище, повідомляє УНІАН.

Так член ЦВК Жанна Усенко-Чорна підкреслила, що документи на реєстрацію кандидатом у президенти подані на прізвище Противсіх, але декларація про доходи за 2008 рік подана на прізвище Гуменюка, яку Противсіх носив до 2 жовтня 2009 року.

Проте, доповідач Юрій Данилевський заявив, що ЦВК повинна зареєструвати Противсіх, тому що не виникає сумнівів що Противсіх і Гуменюк це одна і та ж особа.

Крім того, у членів ЦВК вникла дискусія, як писати прізвище Противсіх у документах. Сам Противсіх у своїй заяві, поданій до ЦВК, попросив зробити йому виняток і писати його прізвище завжди у називному відмінку – Противсіх.

В той же час член ЦВК Андрій Магера пропонував членам ЦВК прийняти постанову про реєстрацію уповноваженого представника та реєстрацію Противсіх кандидатом і писати його прізвище згідно з правилами української орфографії. Але ця пропозиція не була підтримана

Крім того, кандидатом у президенти став Олександр Мороз.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування