Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко і Лукашенко вирішили вічну проблему

П'ятниця, 6 листопада 2009, 18:14

Україна і Білорусь виходять на спільний порядок прикордонної та митної роботи.

Про це повідомив президент Віктор Ющенко журналістам в аеропорту Івано-Франківська у п'ятницю.

"Ми досягли порозуміння, що в системі проектів "Східного партнерства" Україна і Білорусь виступають спільно", - сказав він.

"У найближчі 10 днів проведемо спільну нараду прикордонних і митних органів, які оформлять ... програмне облаштування кордонів, їх модернізацію, завезення відповідного обладнання, щоб адаптувати прикордонний режим до найсучасніших досягнень науки і техніки", - сказав Ющенко

В результаті, зазначив президент, Україна та Білорусія повинні вийти "на спільний порядок прикордонної та митної роботи - коли той чи інший пункт пропуску буде працювати як об'єднана митниця, як об'єднаний прикордонний пропускний пункт".

Ющенко повідомив, що в ході переговорів з президентом Білорусі Олександром Лукашенком досягнуто взаєморозуміння в питанні державного кордону між двома країнами.

"Питання, яке 18 років не вирішувалося. У четвер рішення було знайдено. Білоруська сторона подає на ратифікацію до білоруського парламенту договір про державний кордон Україна-Білорусь", - підкреслив Ющенко.

Він також зазначив, що Україна і Білорусь домовилися про реадмісію.

"Ми домовилися про те, що наступний крок - це підписання угоди про реадмісію", - сказав президент.

Ці два нормативних документи, вважає Ющенко, дають підстави говорити про те, що "все, що потрібно для врегулювання відносин з точки зору державного кордону, обидві сторони взяли до вирішення".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування