Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко заступилася за свого радника-олігарха

П'ятниця, 6 листопада 2009, 19:59

Прем'єр Юлія Тимошенко виступає за наділення сировинними ресурсами позбавлених їх корпорацій у гірничо-металургійному комплексі.

Про це вона сказала на нараді з металургами в Маріуполі у п'ятницю, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Хочу підкреслити, що мова йде не про перерозподіл власності, а виключно про розробку нових родовищ, розвиток нових потужностей", - зазначила Тимошенко.

"Треба дати ті можливості, якими зараз користується частина корпорацій, щоб інша частина корпорацій отримала таку ж можливість", - сказала прем'єр.

За її словами, в Україні ще є вільні залишки залізорудної сировини.

"Інша справа, що це витратний процес, але ми можемо своїми зусиллями почати розробку: через механізм рефінансування вибрати комерційний або державний банк і дати довгострокові, дешеві кредити під ці цілі", - сказала Тимошенко.

Вона додала, що подібній демонополізації підлягає видобуток коксівного вугілля.

"Це дозволить нам зробити наші корпорації у ГМК, що не мають доступу до сировини, самодостатніми", - підкреслила глава уряду.

Як відомо, власною сировинною базою не володіють підприємства Індустріального союзу Донбасу, який належить Сергію Таруті і голові групи радників Тимошенко Віталію Гайдуку, а також Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча, який належить Володимиру Бойку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування