Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ще одному обласному центрі введено карантин

П'ятниця, 6 листопада 2009, 20:38

Черкаський міськвиконком прийняв рішення про введення у місті карантину.

Згідно з прес-релізом Черкаського міськвиконкому, в місті не зафіксовано жодного випадку захворювання на грип, але вже близько 4100 мешканців обласного центру захворіли на грип і ГРВІ, що у 1,7 разів вище епідпорогу.

"У зв'язку з цим прийнято рішення ввести у місті карантин", - підкреслюють у міськвиконкомі, пояснивши, що, крім прийнятих раніше заходів, припиняють роботу театри, кінотеатри, музеї, виставки і картинні галереї.

На думку головного санітарного лікаря Черкас Василя Загороднього, активне розповсюдження грипу та ГРВІ пов'язане з ігноруванням жителями міста відповідних профілактичних щеплень - "майже з 300 тисяч жителів всього 28 пройшли цю процедуру".

За словами директора міського департаменту охорони здоров'я та соціальної політики Олександра Стадника, більшість хворих черкасців перебувають на амбулаторному лікуванні, що відбилося на інтенсивності роботи "швидкої" допомоги.

За останній тиждень у середньому за добу відбувається близько 350 дзвінків, що в кілька разів більше, ніж звичайно. Тому всі автомобілі, які використовуються міськими медичними установами передані станції "швидкої" допомоги.

У той же час Стадник запевнив, що лікарні міста готові до можливого збільшення кількості хворих і до існуючих 150 "інфекційних" ліжок можна при необхідності додати в десять разів більше за рахунок перепрофілювання інших лікарняних відділень.

Вистачає, на думку директора департаменту, і штатного числа медиків для надання допомоги. Але можливо доведеться залучити лікарів суміжних спеціальностей, а також продовжити режим роботи поліклінік до 21 години і перевести їх на "шестиденку".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування