У Ющенка чекають ще дві хвилі епідемії

П'ятниця, 6 листопада 2009, 21:05

В Україні може бути друга та третя хвилі епідемії грипу.

Про це заявила секретар Ради нацбезпеки та оборони Раїса Богатирьова в ефірі 5 каналу.

"Україна мабуть не уникне такого розвитку інфекційної захворюваності надалі, як і інші країни світу. Тобто, як правило, за першою хвилею грипозних захворювань, буває друга і, на жаль, третя хвиля", - сказала вона.

"Треба це сприйняти як факт, як можливий розвиток подій і зробити все, щоб бути готовими до цього", - зазначила Богатирьова.

За словами секретаря РНБО, "паніка – краща ознака того, що є непрофесійні дії з боку людей, які відповідають за ці дії".

"Паніка у перші дні цього епідпроцесу говорить про те, що виконавча влада, Мінздоров'я не змогли адекватно оцінити загрозу і адекватно спланувати свої дії", - зазначила вона.

Богатирьова заявила: "Головне, що ми виявили, що система підготовки медичних кадрів не задовольняє у достатній кількості випуск епідеміологів".

Відповідаючи на питання, чи потрібно закривати кордони для боротьби з епідемією, вона сказала: "Це повітряно-крапельна інфекція, і як би ми кордони не закривали, до неба не закриєш кордон. Це не той, ефективний засіб, який дозволить зупинити інфекцію".

"В даному випадку важливіше, вибачте, навчити чхати і кашляти, ніж створити власну вакцину", - зазначила секретар РНБО.

"Нам треба перервати шлях передачі. І саме це змусило президента говорити, що не треба цілуватися, тиснути один одному руку. Про це говорить весь світ. Подивіться на Верховну Раду – заходять, цілуються з усіма, вітаються", - заявила Богатирьова.

За її словами, "дієвим засобом профілактики є вакцинація".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...