Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко хоче узаконити свої відносини з металургами

П'ятниця, 6 листопада 2009, 22:17

Прем'єр Юлія Тимошенко виступає за створення робочої групи з підготовки законопроекту щодо співпраці уряду і метпідприємств.

Про це вона заявила під час наради з питання роботи гірничо-металургійного комплексу, повідомляє прес-служба уряду.

"Я думаю, що можна було б прийняти спеціальний закон, який буде діяти окремо від держбюджету, який би повністю розписав усю процедуру співпраці, усі права і повноваження кожної зі сторін", - сказала прем’єр.

"Цей закон міг би стати основою масштабної модернізації і реконструкції гірничо-металургійного комплексу", - зазначила Тимошенко.

Вона також сподівається, що ухвалення цього закону підтримають усі політичні силу парламенту та зазначила, що якраз ГМК може консолідувати усі політичні табори.

Прем’єр також закликала керівників металургійних підприємств здійснити потужну модернізацію ГМК.

"Це наше з вами спільне завдання: держави та гірничо-металургійного комплексу", - наголосила Тимошенко.

Прем’єр також зазначила, що уряд надаватиме державні гарантії під залучення довгострокових кредитів для здійснення проектів з модернізації галузі.

Тимошенко повідомила, що уряд проведе переговори з національними банками тих держав, які можуть кредитувати галузь та одночасно запропонувати технології та обладнання.

Водночас вона зазначила, що модернізація ГМК не означатиме перерозподіл галузі: "Безумовно, ніхто не буде займатися перерозподілом".

Прем’єр зауважила, що паралельно з модернізацією підприємств ГМК необхідно ухвалити програму покращення екологічної ситуації.

Крім того, Тимошенко закликала керівників металургійних підприємств висловити свої пропозиції щодо можливостей диверсифікації системи постачання природного газу для вітчизняного ГМК.

"Ви знаєте, що російський газ сьогодні продається на біржах, і я думаю, що вам варто послідкувати за цінами, поспостерігати, що відбувається на біржових торгах, особливо на території Європи, і давайте ми проаналізуємо цей напрямок нашої спільної роботи", - зазначила Тимошенко.

На її думку, вітчизняні металургійні підприємства зможуть купувати газ на біржах за більш низькими цінами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування