Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Кремлі зізналися, що сидять на наркотиках

Неділя, 8 листопада 2009, 11:13

Президент РФ Дмитро Медведєв сподівається, що Росія позбавиться залежності від торгівлі сировиною.

Про це він сказав в інтерв'ю журналу Шпігель.

"До наркотиків дуже швидко звикаєш, а торгівля сировиною - це як наркотик, причому потрібні все сильніші дози, особливо коли йде розігрів. Нафта розігрівалася останніми роками до небачених величин", - вважає президент РФ.

"Хто ще п'ять років тому міг собі уявити ціну нафти у 150 доларів? Але й відучувати від торгівлі сировиною, енергоносіями - дуже болісно, тому що можна, нічого не роблячи, по суті, створювати ілюзію економічної стабільності", - сказав Медведєв.

Він зазначив, що "гроші приходять, чималі гроші, вирішуються нагальні проблеми, можна не реформувати економіку, можна не займатися диверсифікацією виробництва".

"Ми маємо шанси подолати цей важкий інерційний сценарій, якщо зможемо винести правильні уроки з кризи", - заявив президент РФ.

"Якщо ми не зможемо виділити необхідні кошти на реконструкцію виробництва, не будемо займатися інвестиціями у сільське господарство, то у нас так і залишиться тільки одна сировина. А це шлях в нікуди", - вважає Медведєв.

"Тим більше, що в світі кожні 50 років відбувається енергетична революція, і ніхто не знає, що буде у 2050 році. Можливо, і нафта з газом у таких обсягах буде не потрібна", - зазначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування