Сусіди України прикривають кордон через грип

Неділя, 8 листопада 2009, 12:53

Словаччина вирішила залишити відкритим лише один прикордонний перехід на кордоні з Україною.

Таке рішення ухвалене у зв'язку з небезпекою поширення "свинячого" грипу, повідомляє BBC.

На єдиній відкритій дорозі з України до Словаччини чергуватимуть словацькі лікарі, яким дозволено не пропускати людей через кордон, якщо в них будуть виявлені симптоми грипу A/H1N1.

Пізніше джерело в Держприкордонслужбі повідомило агентству "Інтерфакс-Україна", що Словаччина тимчасово закрила міжнародний автомобільний пункт пропуску "Убля" (з української сторони "Малий Березний", Закарпатська обл.).

За словами співрозмовника, словацька сторона офіційно повідомила українську про те, що в неділю з 8 ранку тимчасово припиняє роботу пункт пропуску "Убля".

Раніше на цьому пункті словацька сторона ввела обмеження для українців, які перетинають кордон у пішому порядку та на мотоциклах.
    
У Держприкордонслужбі зазначили, що всього на україно-словацькому кордоні працюють 4 міжнародних автомобільних пункту пропуску. В даний час один з них ("Убля") повністю закритий, другий - "Вельке Слеменце" напроти пункту пропуску "Малі Селменці" - діє з обмеженням для пішоходів, а два функціонують у нормальному режимі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування