Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Білорусії виявили більше 100 випадків свинячого грипу

Неділя, 8 листопада 2009, 17:11

Мінохоронздоров'я Білорусі повідомляє про 102-х виявлених у країні випадків захворювання на грип А/Н1N1.

Про це повідомила заступник міністра охорони здоров'я Білорусії Валентина Качан у неділю в ефірі Першого каналу білоруського телебачення, передає "Інтерфакс-Україна".

"В окремих регіонах ситуація поки що залишається напруженою. На тлі усіх вірусів, які лабораторно підтверджені у хворих, у 102 випадках - це 0,03% - спостерігається виділення вірусу грипу А/Н1N1", - сказала вона.

За словами заступника міністра, в Білорусії призупинено роботу близько 1,3 тис навчальних закладів, де оголошено карантин.

Вона пояснила, що "ці заходи вживаються на місцях територіальними органами виконавчої влади за поданням санепідслужби і погодженням з МОЗ".

"На сьогоднішній день особлива ситуація складається у Мінську, але вона контрольована", - підкреслила Качан.

Між тим, заступник міністра повідомила, що "останніми днями спостерігається зменшення звернень громадян з приводу вірусних захворювань - вони складають близько від 4% до 25%".

"Навіть у Мінську ми спостерігаємо зниження звернень з приводу цих захворювань", - додала Качан.

На її думку, зниженню епідемії сприяло продовження шкільних канікул і призупинення роботи шкіл. Ці заходи "дали дуже гарний ефект і ми прогнозуємо стабілізацію ситуації", сказала заступник міністра.

***

9 листопада в 5 регіонах Росії починається вакцинація проти вірусу грипу A/H1N1.

Як повідомила прес-служба МОЗ РФ, вакцинація розпочнеться в Московській області, Алтайському краї, Тюменській, Брянській та Воронезькій областях.

"На першому етапі вакцинація охопить працівників служб життєзабезпечення (ЖКГ, водопостачання, електрозабезпечення, зв'язок). З кінця листопада - медпрацівники, вчителі, студенти 5-6 курсів медичних вищих навчальних закладів", - наголошується у повідомленні.

"У Росії розроблені, проведені через доклінічні, клінічні випробування та зареєстровані 4 вакцини, які під час випробувань показали свою ефективність і повну безпеку", - підкреслили в Міністерстві охорони здоров'я РФ.

"Якщо людина вже зробив щеплення від сезонного грипу то їй все одно треба вакцинуватися від грипу А/H1N1, тому що вакцина проти сезонного грипу включає в себе три інші актуальні штами і не захищає від грипу, який викликається вірусом А/Н1N1", - йдеться у повідомленні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...