Порошенко похвалився мільйонною економією на ліках

Неділя, 8 листопада 2009, 18:39

Міністр закордонних справ Петро Порошенко вважає епідемію грипу перевіркою для свого відомства.

Про це він сказав в ефірі ICTV.

"Епідемія грипу була перевіркою для МЗС щодо здатності забезпечити нові механізми координації дій, як у залученні міжнародної допомоги, так і координації дій у протидії надзвичайним обставинам, які можуть виникнути у майбутньому", - сказав міністр.

"Нам були доставлені антибіотики, лікарські препарати, дезінфікуючи засоби, засоби індивідуального захисту. Почала доставлятися протигрипозна вакцина і прибули з цим гуманітарним вантажем фахівці", - зазначив Порошенко.

Він наголосив, що у міністерстві "чітко випрацювали перелік ліків, які є сертифікованими, які є безпечні і перевірені, які одразу можна використовувати на території України".

Відповідаючи на питання, чи є закупка препарату "Таміфлю" особистою домовленістю Порошенка з виробником, міністр сказав: "Це правда. Ми це зробили за рішенням РНБО, це було пряме доручення і президента і прем’єра, прем’єр координувала цю діяльність".

"Препарати були завезені за ціною у 5 разів нижче ринкової ціни. Ми можемо сказати, що ми зекономили державі більше 350 мільйонів бюджетних коштів", - зазначив Порошенко.

"Ми запропонували, щоб розповсюдити на Україну дію спеціальної протиепідемічної програми для країн, що розвиваються зі спеціальними цінами", - заявив міністр.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування