Відставка уряду вигідна Тимошенко - Литвин

Неділя, 8 листопада 2009, 19:25

Відставка чинного уряду була б вигідна прем’єру Юлії Тимошенко.

Про це заявив спікер Володимир Литвин в інтерв’ю Радіо Свобода, відповідаючи на питання журналіста.

Водночас він вважає, що "якби у Верховної Ради був потенціал відправити уряд у відставку, тоді б постало питання про формування нового уряду".

"Більше того, президент тотально не задоволений діяльністю уряду, але у нього є право внести до Верховної Ради пропозицію про висловлення недовіри уряду", - зазначив спікер.

"Можливо, ситуація сьогодні за нинішніх умов, за врахуванням нинішніх обставин була б дещо іншою. Чому президент не приймає подібного рішення? Ви знаєте, що уряд – це витвір Ющенка і Тимошенко, вони в двох розписали уряд", - наголосив Литвин.

"Якщо президент не задоволений урядом, хай він запропонує своїм міністрам скласти повноваження. Уряд буде недієздатний. І тоді постане питання про переформатування уряду", - заявив він.

Спікер також вважає, що Верховна Рада "не повинна демонструвати підхід "коаліція-опозиція".

"Я ствердно заявляю, що у нас немає опозиції. Бо що таке опозиція – це опозиція до офіційно позиції. У нас часто-густо не можна зрозуміти, яка у нас офіційна позиція. Я не бачу з боку опозиції, які б виносили альтернативні закони, альтернативні проекти рішень", - сказав Литвин.

"Є просто тотальна критика і намагання і влади, і опозиції сподобатись людям. Сподобатись можна виключно практичними рішеннями, які доводяться до логічного завершення в плані їх виконання", - вважає спікер.

Він також заявив, що не переймається "постановкою питання наявності чи відсутності коаліції". "І я не вважаю це своєю справою", - додав Литвин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування