Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПІДСТАВ ДЛЯ НАДЗВИЧАЙНОГО СТАНУ НЕМАЄ - ЮЩЕНКО

Неділя, 8 листопада 2009, 19:56

Підстав для оголошення надзвичайного стану у зв’язку з епідемією грипу немає.

Про це заявив президент Віктор Ющенко в ефірі 5 каналу.

"Ні, підстав таких немає", - заявив Ющенко, відповідаючи на питання журналіста щодо ймовірності введення надзвичайного стану і перенесення президентських виборів.

"Я взагалі не прихильник того, щоб країна завмирала, щоб країна обмежувала свою життєдіяльність до рівнів, які важко пояснити", - зазначив він.

"Зрозуміло, що епідемію грипу переживає не одна Україна. Але дуже хотілося, щоб кроки, які вживає, зокрема, уряд і виконавча влада були адекватні цьому виклику", - заявив президент.

"Те, що зараз робиться, коли, по суті, припинене життя в регіонах і ця політика може, на жаль, поширюватися, мені здається, що тут треба надзвичайно делікатно використовувати ці обмежувальні кроки", - сказав Ющенко.

Він вважає, що "грип став одним з піарів виборчої кампанії".

"Оця метушня, оці перельоти щоденні, оці постійно діючі наради зранку до вечора. Коли 46 мільйонам людей показують, як проходить нарада – це смішно", - наголосив президент.

"Коли йде мова про тему паніки, то, я думаю, що найбільше паніку проводе поточна діяльність виконавчої влади, зокрема, уряду, яка робить гіперболізоване відношення до цієї проблеми", - сказав Ющенко.

Президент дав інтерв’ю у четвер, 5 листопада.

Як відомо, у п’ятницю ввечері секретар Ради нацбезпеки та оборони Раїса Богатирьова заявила, що є конституційні підстави для введення надзвичайного стану.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування