Україні пророкують нову хвилю свинячого грипу

Понеділок, 9 листопада 2009, 10:52

У Всесвітній організації охорони здоров'я не виключають ще однієї хвилі пандемічного грипу в Україні.

Про це заявив журналістам на брифінгу керівник місії ВООЗ в Україні Юкка Пуккіла, повідомляє Ліга.net.

Остаточних даних місії ВООЗ ще немає, але, ґрунтуючись на досвіді інших країн, що вже мали справу з епідемією грипу Н1N1, а також керуючись попередніми даними роботи місії, представники ВООЗ допускають, що йдеться про спалах нового вірусу грипу Н1N1.

"Що стосується подальшого розвитку цієї пандемії, його вкрай складно передбачити... І ми маємо бути готові до того, що нам доведеться мати справу зі спалахом, який триватиме кілька тижнів, а може, і пару місяців", - сказав Пуккіла.

Він також підкреслив, що ВООЗ рекомендує продовжувати вакцинацію проти сезонного грипу та проводити вакцинацію проти пандемічного грипу, як тільки відповідна вакцина надійде в Україну.

"З нашого боку ми готові надати всю можливу і необхідну підтримку для того, щоб пандемічна вакцина нарешті з'явилася в Україні", - сказав Пуккіла.

"Але слід зазначити, що відразу ж в Україну не надійде така кількість вакцини, щоб вистачило всім. Тому Україна, як і інші країни світу, повинна починати вакцинацію проти пандемічного грипу з певних пріоритетних груп ризику", - підкреслив він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування