Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МВФ пояснив, що не прив'язується до виборів

Понеділок, 9 листопада 2009, 15:49

Міжнародний валютний фонд готовий до співпраці з Україною за умови досягнення консенсусу всіма гілками влади.

Таке роз`яснення поточних відносин МВФ із Україною міститься в повідомленні представництва МВФ в Україні, переданому УНІАН.

Наголошується, що голова Місії МВФ в Україні Джейла Пазарбазіолу в інтерв`ю, оприлюдненому на сайті МВФ, заявила, що завдяки реалізації програми вдалося стабілізувати надзвичайно складну економічну ситуацію в Україні.

Ця стабільність відіграє визначальну роль у забезпеченні добробуту українського народу.

Директор-розпорядник МВФ Домінік Стросс-Кан, у свою чергу, в інтерв`ю "Рейтерс" відзначив важливість досягнення в Україні повного консенсусу, включно з виконавчою гілкою влади, який є необхідним для успішного впровадження економічної програми, підтримуваної фінансуванням із боку МВФ, на майбутнє.

"Як ми говорили, МВФ готовий до співпраці з владою України, як тільки буде забезпечено такий консенсус", - наголошується в повідомленні.

У представництві МВФ УНІАН підкреслили, що МВФ у питанні співпраці з Україною жодним чином не прив`язується до дати президентських виборів, і все залежатиме тільки від того, як швидко українській владі вдасться досягти вищезгаданого консенсусу.

Як повідомляв УНІАН, Міжнародний валютний фонд у листопаді 2008 року ухвалив рішення про надання Україні дворічної програми кредитування stand-by на суму близько 16,4 млрд. дол. і надав перший транш кредиту в розмірі 4,5 млрд. дол.

7 листопада директор-розпорядник МВФ Домінік Стросс-Кан заявив в інтерв`ю західним ЗМІ, що Фонд продовжить співпрацю з Україною тільки після завершення президентських виборів, які запланованона січень 2010 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...