Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин на наступному тижні прорве бюджетну блокаду?

Понеділок, 9 листопада 2009, 16:04

Наступного пленарного тижня Верховна Рада розгляне питання про державний бюджет на 2010 рік.

Про це заявив голова парламенту Володимир Литвин на прес-конференції в Дніпропетровську в понеділок, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

"Зараз свідомо блокується процес розгляду Держбюджету", - сказав Литвин.

Він нагадав, що з 33 членів парламентського Комітету з питань бюджету по два депутати представляють фракції КПУ і Блоку Литвина, семеро фракцію "НУ-НС", "а решта - представники двох найбільших фракцій, які не з`являються останнім часом на засідання комітету".

"Партії регіонів прийняття бюджету не потрібно, оскільки тільки такий стан речей дає додаткові підстави для критики своїх політичних опонентів", - підкреслив Литвин.

"Іншій політичній силі бюджет не потрібен також, бо у разі його прийняття треба дати відповідь на всі ті обіцянки, які вже виголошені і зафіксовані у відповідних постановах уряду, і які, зокрема, стосуються підвищення зарплат окремим категоріям громадян", - зазначив спікер.

"Маємо парадоксальну ситуацію: з одного боку, є звернення уряду перенести розгляд програми економічно-соціального розвитку на 2010 рік, затвердження якої має передувати розгляду проекту бюджету, а з другого боку - заяви, що бюджет не буде прийнятий", - зазначив Литвин.

Керівник парламенту заявив, що наступного тижня, "який би опір цьому не чинили і як не затягували б розгляд питання про бюджет, воно буде розглянуто".

За його словами, на сьогодні депутатські фракції та окремі парламентарії внесли вже понад 1 тисячу поправок до проекту бюджету, які будуть направлені уряду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування