МВФ вирішив не кидати Україну?

Понеділок, 9 листопада 2009, 16:21

МВФ не відмовлявся від продовження співпраці з Україною до завершення президентської кампанії.

Про це заявив віце-прем'єр Григорій Немиря на прес-конференції у понеділок у Києві.

"Міжнародний валютний фонд був готовий і зараз готовий продовжувати співпрацю з Україною, не чекаючи завершення президентської кампанії", - сказав він.

За словами Немирі, він о 14:05 понеділка розмовляв по телефону з директором-розпорядником МВФ Домініком Стросс-Каном, який повідомив, що його слова про таку можливість (припинення співробітництва) були "неправильно витлумачені ЗМІ".

У той же час віце-прем'єр зазначив, що ключовою умовою продовження співпраці з фондом та отримання чергового траншу Україною є необхідність вироблення спільної позиції в цьому питанні всередині України.

У той же час віце-прем'єр зазначив, що ключовою умовою продовження співпраці з фондом та отримання чергового траншу Україною є необхідність вироблення спільної позиції в цьому питанні всередині України.

Віце-прем'єр зазначив, що однією з найбільших складностей у переговорах є ухвалення Верховною Радою і підписання президентом закону про підвищення соціальних стандартів.

За його словами, ухвалення цього закону приховує в собі додаткове навантаження в бюджеті на наступний рік у межах 3-7% дефіциту держбюджету.

Немиря також повідомив, що МВФ вважає "штатною" ситуацію, щодо виконання однієї з вимог фонду про підвищення мінімальних тарифів на газ для населення і телплокомуненерго.

"Фонд не наполягає на цьому (підвищення цих тарифів), як на першочерговому заході для продовження перегляду (програми співробітництва)", - сказав він.

Немиря також повідомив, що уряд буде робити все можливе для досягнення порозуміння з Національним банком і секретаріатом президента в питанні необхідності продовження співпраці з фондом.

Зокрема, за дорученням прем'єра Юлії Тимошенко, у вівторок відбудеться засідання моніторингового комітету з виконання програми співпраці з МВФ, на якому буде обговорюватися необхідні кроки для продовження співпраці.

Для участі в засіданні запрошені представники секретаріату та Нацбанку.

Віце-прем'єр також повідомив, що у вівторок у нього була нарада з представниками Єврокомісії про можливість надання Україні позики в розмірі 610 млн. євро.

За його словами, ця сума може бути надана Україні тільки після продовження програми співпраці з МВФ. Він пояснив, що відповідний кредит буде надаватися у 3 транші.

Надання першого траншу в сумі 110 млн. євро вже узгоджено з усіма структурами Євросоюзу. Надання другого та третього траншів у сумі 500 млн. євро вимагають додаткового підтвердження.

У випадку, якщо Україна отримає черговий транш кредиту від МВФ, відповідні кошти можуть надійти до України вже до кінця поточного року.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:16
фотоУ Львові за хабарі підробляли інвалідність військовозобов’язаним – ДБР
16:16
Понад 94% українців довіряють ветеранам, які повернуться з великої війни. Опитування
16:14
фотоУкраїна отримала 18 модульних мостів американської компанії Acrow
16:12
відеоПерші хвилини після ракетної атаки РФ на Дніпро потрапили на бодікамери поліції
16:06
Одещина знову зазнала ракетного удару РФ: є пошкодження інфраструктури та поранений
16:02
фотоЗ’явилися супутникові знімки наслідків ракетних ударів ЗСУ по аеродрому "Джанкой"
15:42
Какао б'є нові рекорди: ціни перетнули межу в 11 тисяч доларів
15:31
ФОТО"Я зворушений підтримкою українців". Режисер "20 днів у Маріуполі" привіз Оскар в Україну
15:30
Іран не планує відповідати Ізраїлю після останньої атаки – ЗМІ 
15:08
ФОТОПрезидент розписався на легендарній стелі Донецької області, яку раніше зафарбували активісти
Усі новини...