Президент не розуміє, навіщо Тимошенко зустрічала літак

Понеділок, 9 листопада 2009, 18:40

Президент Віктор Ющенко заявляє про необхідність винести уроки із ситуації з епідемією грипу.

Про це він сказав в ході наради з членами державної надзвичайної протиепідеміологічної комісії при Кабміні.

Він нагадав, що Всесвітня організація охорони здоров'я, місія якої в даний час працює в Україні, попереджає, щоб як уряд, так і кожен громадянин України виніс "уроки з того, що ми пережили", щоб країна була більш підготовленою, якщо мова буде йти про другу чи третю хвилі епідемії.

При цьому Ющенко зазначив, що є країни, де кількість хворих на грип набагато більше, однак у них не закриваються кордони.

"У жодній країні Європи не скорочується обсяг (кількість) дипломатів, державних візитів, робочих візитів", - зазначив президент.

Ющенко вважає, що вина в ситуації, яка склалася навколо грипу в Україні, лежить на політиках.

"Це відповідь на те, як через брудну політику з трагедії робиться трагедія в квадраті", - заявив президент.

Він висловив здивування, чому літак з першою партією препаратів для хворих на грип приземлився в Києві, а не у Львові, Івано-Франківську чи Тернополі, де були зареєстровані випадки захворювання, і чому цей рейс зустрічав у аеропорту "Бориспіль" весь уряд".

Ющенко ще раз нагадав, що хід розвитку пандемії грипу в Україні є типовим, і "нічого оригінального" в українському сценарії немає.

Він також повідомив, що вже наступного тижня вже буде готовий заключний звіт ВООЗ, який дозволить проаналізувати, що в Україні було зроблено правильно, а що ні, а також дасть можливість винести з цього уроки.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News