Тимошенко погодилася вакцинувати безкоштовно

Понеділок, 9 листопада 2009, 19:16

Кабмін має намір забезпечити проведення безкоштовну вакцинацію населення проти грипу А(H1N1).

Про це заявила секретар Ради нацбезпеки і оборони Раїса Богатирьова, повідомляють Українські новини.

"Вакцинація буде безкоштовна для громадян. Є попередня домовленість з урядом про те, що гроші будуть виділені Кабміном на закупку вакцини", - сказала вона.

Богатирьова уточнила, що через обмежену кількість вакцини проти грипу А(H1N1) у світі, в першу чергу вакцинація буде проводитися серед груп ризику, зокрема, дітей, лікарів, вагітних, астматиків, працівників освітньої сфери.

Вона також повідомила, що перший віце-прем'єр Олександр Турчинов звернувся до президента Віктора Ющенка з проханням якомога швидше схвалити закон про виділення фінансування на боротьбу з епідемією грипу.

Ющенко відповів, що цей закон до нього надійшов, аргументи уряду почуті, і рішення з цього питання буде ним прийнято найближчим часом.

Вона також заявила, що принципи державної політики з вакцинації будуть визначені на засіданні РНБО, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Президент дав добу для того, щоб на майданчику РНБО можна було провести спільне (з профільними відомствами) засідання, на якому виробити документ про державну політику у сфері вакцинації населення", - сказала вона.

Богатирьова зазначила, що мова йде не тільки про вакцинацію проти грипу, у тому числі свинячого, а й про інші захворювання.

За її словами, питання, які стосуються виконання указу президента за рішенням РНБО від 30 жовтня про заходи щодо забезпечення нацбезпеки в умовах спалаху пандемічного грипу, залишаються на контролі.

Вона також поінформувала, що головний санітарний лікар на цьому тижні буде звітувати про ситуацію президентові, а наступного тижня - на засіданні РНБО.

Говорячи про створення Центру грипу, Богатирьова запевнила, що динаміка підготовки цього центру буде надзвичайно швидкою та оперативною.

Вона підкреслила, що необхідно попередити другу і третю хвилю пандемічного грипу.

За словами Богатирьової, з 39 положень рішення РНБО, ухвалених і введених у дію указом президента, виконано 17.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News