У Ющенка думають, що МВФ став заручником істерики Тимошенко

Понеділок, 9 листопада 2009, 21:03

У секретаріаті президента переконані, що у призупиненні співпраці з МВФ винен уряд.

Про це заявив заступник голови секретаріату президента Олександр Шлапак в ефірі 5 каналу.

Зараз, за його словами, "знайти порозуміння з МВФ буде дуже важко, оскільки діаметрально різні підходи у президента й прем'єр-міністра щодо подальшої співпраці з фондом".

"Якщо президент розцінює співпрацю як можливість за рахунок короткострокового ресурсу, що надається фондом, радикально зміни ситуацію в економічній політиці, то уряд розраховує на ці ресурси, лише, щоб перечекати кризу. Якщо не поміняти філософію урядовців, думаю, ні про який консенсус не може йти мова", - пояснив він.

При цьому Шлапак заперечив, що МВФ відклав співпрацю через підписаний президентом закон про підвищення соцстандартів.

"МВФ не готовий співпрацювати з Україною після останньої місії, яка побувала в жовтні, і зробила висновок, що Україна не виконала низку зобов'язань, які взяла на себе влітку. 5 з 6 зобов'язань Україна не виконала. І все це зобов'язання уряду. Ще однією підставою став цей закон", - зазначив Шлапак.

Водночас він нагадав, що МВФ погодився перед підписанням угоди, що реформи не можуть проводитися за рахунок найбідніших верств населення.

"Відтак, я думаю, що МВФ став певним заручником тієї істерики, цих цифр, які доводить до нього уряд. Ми направили свій пакет документів і отримали оптимістичну, стриману відповідь, і сподіваємось найближчим часом розібратись, хто правий", - заявив він.

"Для нас немає сумніву, що правий президент і парламент", - додав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News