Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лавринович про запобіжник проти нього: "Не перекладайте свої проблеми"

Вівторок, 1 грудня 2009, 09:55

Першого віце-спікера Олександра Лавриновича звинувачують в лобіюванні партійних інтересів з використанням службового становища.

Про це заявив депутат від фракції НУ-НС Микола Мартиненко під час виступу у парламенті:

"Використовуючи своє становище першого заступника голови ВР, представник Партії регіонів намагається займатися великою політикою і впливати на процеси в інших фракціях".

"Тобто відверто лобіюються партійні інтереси", - наголосив Мартиненко.

Депутат заявив, що "від свавілля лавриновичів потрібен запобіжник". "Одним із таких може бути регламент Верховної Ради, він має бути прийнятий у вигляді закону", - додав він.

На переконання Мартиненка, ухвалення закону про регламент Верховної Ради створить додаткову відповідальність за якість роботи парламенту.

"Тоді законність рішень Верховної Ради можна було б оскаржити з точки зору дотримання процедури", - пояснив він.

"Депутатська діяльність більше залежатиме від закону, а не від примх партійних вождів чи президії Верховної Ради", - додав Мартиненко.

У своєму виступі депутат критикував Лавриновича за порушення регламенту під час ухвалення рішень по проекту держбюджету на 2010 рік та змін до бюджету на 2009 рік.

У відповідь на виступ Мартиненка Лавринович попросив його "свої особисті і внутрішньо фракційні проблеми не намагайтесь перекласти ні на керівництво ВР, ні на всю ВР".

"Вирішуйте їх самостійно - це ваша компетенція і ваша відповідальність", - додав перший віце-спікер.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування