Російські спецслужби йдуть з України?

Вівторок, 1 грудня 2009, 20:05

Офіцери контррозвідки Чорноморського флоту РФ до кінця року залишать територію України.

Як стало відомо з компетентних джерел у Севастополі, офіцери контррозвідки російського флоту покинуть Україну протягом 3-х, максимум 4-х тижнів, і цей процес уже розпочався.

За даними одного з джерел, відбування співробітників особливого відділу пов'язано з вимогою української сторони, яка заявила в червні цього року про необхідність виведення офіцерів ФСБ РФ з території України і готовність українських спецслужб виконувати замість них відповідні функції.

За інформацією співрозмовника агентства, всі офіцери продовжать службу як на Чорноморському флоті, що базується на російській території, так і на інших флотах РФ.

При цьому, за твердженням джерела, з від'їздом російських контррозвідників ні один співробітник української військової контррозвідки не буде допущений на кораблі і в місця базування російського ЧФ, тому що командування має намір самостійно забезпечити безпеку базування флоту в Україні.

Як відомо, СБУ заявила, що до 13 грудня нинішнього року всі співробітники ФСБ Росії на Чорноморському флоті повинні залишити територію країни.

При цьому їх функції будуть покладені на підрозділи військової контррозвідки Служби безпеки в Севастополі і Сімферополі.

За даними українських спецслужб, на Чорноморському флоті працюють 19 офіцерів ФСБ Росії.

Офіційного ж повідомлення командування Чорноморського флоту про початок такого процесу поки що немає.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування