Герман: БЮТ фабрикує звинувачення і застосовує "брудні технології"

Середа, 2 грудня 2009, 09:49

Регіоналка Ганна Герман заявляє, що БЮТ "фабрикує" звинувачення на її адресу щодо тиску на телеканали.

"БЮТ так злякався парламентських слухань на тему свободи слова, що намагається на скору руку фабрикувати будь-які звинувачення на мою адресу", - йдеться у заяві Герман.

Вона стверджує, що звинувачення БЮТ про тиск з її боку на телеканали і на ведучих з вимогами не ставити ті чи інші запитання Віктору Януковичу – "брудна технологія".

"Нема таких запитань, на які у нас не було б відповідей. Ми відкриті для журналістів і не вибираємо собі журналістів, які беруть учать у прямих телеефірах з лідером", - заявляє Герман.

"Натомість усі ми читали вчора у блозі журналіста Чаленка на "Українській правді" про те, що штабні бютівські організатори прямого ефіру Юлії Тимошенко у "Великій політиці" на "Інтері" подали заборонений список журналістів, яких Тимошенко не хоче бачити в прямому ефірі. Як стверджує Олександр Чаленко, крім нього в список потрапили Роман Скрипін та Сергій Лещенко", - зазначила вона.

Герман вважає, що "якщо це неправда, то громадськість повинна б побачити тих журналістів у списку запрошених на цей прямий ефір з участю Тимошенко".

"Усім відомо також, що всі запитання до Юлії Тимошенко під час її брифінгів суворо регламентуються і багато журналістів скаржаться, що не можуть поставити їй запитання, неузгоджені з її прес-службою", - заявила вона.

Герман закликала БЮТ у звинуваченнях на її "не ховатися за загальними заявами, а підписувати їх конкретними прізвищами, щоб можна було наклепників притягнути до судової відповідальності".

Раніше БЮТ заявив, що Герман намагається заблокувати інформацію про здобуття Януковичем будинку в "Межигір’ї".

Водночас у вівторок Герман заявила, що БЮТ блокує проведення парламентських слухань з питань свободи слова.

Від УП: "Українська правда" уже декілька років домагається інтерв’ю з Януковичем. Півтора місяці тому, після інциденту з журналістом УП і Януковичем, Герман особисто пообіцяла, що це інтерв’ю відбудеться, однак цього так і не сталося.

Янукович та його підлеглі не відповіли на жоден з 20 офіційних запитів УП, відправлених протягом квітня-вересня 2009 року, які стосувалися оприлюднення Януковичем декларації про доходи, як того вимагає закон про боротьбу з корупцією.

Також одного разу журналіста УП виключили з журналістського пулу на поїздку до Черкас, пояснивши це відсутністю місця в автобусі.

Крім того, журналістам УП відмовляли у акредитації на заходи за участі Януковича. Зокрема, такий інцидент стався під час "гарячої лінії" Януковича у "Комсомольській правді в Україні".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування