Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ перепише закон про вибори за два дні до них?

Середа, 2 грудня 2009, 11:37

Блок Юлії Тимошенко зробить все для того, щоб парламент прийняв нову редакцію закону про вибори президента до 15 січня з метою недопущення фальсифікацій.

про це заявив голова комітету Верховної Ради з питань правової політики Сергій Міщенко, повідомляє сайт Тимошенко.

"Сьогодні очевидно, що закон про вибори президента з поправками Віктора Ющенка буде провалений, але у нас є ще як мінімум півтора місяця, щоб прийняти нову редакцію закону. Ми ще раз внесемо свої поправки, відпрацюємо всі процедури, щоб унеможливити фальсифікації, і я думаю, що до 15 січня ми його обов'язково приймемо", - заявив депутат.

Парламентарій пояснив, що БЮТ вимагатиме внести поправку про неможливість внесення виборців до списків виборців пізніше, ніж за два дні до виборів.

Або ж, за його словами, закон повинен передбачати можливість внесення виборців у списки в день голосування, але тільки за рішенням суду, а не територіальної комісії, як того вимагає Партія регіонів.

Сергій Міщенко також вважає, що необхідно узгодити питання про можливість волевиявлення виборців на дому.

"БЮТ буде вимагати, щоб до хворих та інвалідів додому приїжджали як мінімум два представники комісії, а не один від певної політичної сили", - сказав він.

"Потрібно також прописати процедуру довозу бюлетенів з територіальної комісії до окружної таким чином, щоб уникнути підміни протоколів", - додав депутат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування