Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Президент Бразилії жалкує, що пізно приїхав

Середа, 2 грудня 2009, 17:32

Спрощення візового режиму між Бразилією та Україною створює нові можливості для розширення економічної співпраці.

Про це заявила премєр Юлія Тимошенко під час зустрічі з президентом Бразилії Луїсом Інасіо Лула да Сілвою, коментуючи відповідну українсько-бразильську угоду, повідомляє УНІАН.

"Безумовно, добра співпраця розпочинається з можливості спільної комунікації. Її здійснювати найбільш легко й обмінюватися нашими делегаціями, туристами, вченими, студентами", - сказала вона.

"Я думаю, що зроблений дуже важливий спільний крок для підприємців, для туристів, для того, щоб ми мали можливість будувати більш тісні стосунки між нашими державами", - зазначила Тимошенко.

Крім того, вона заявила, що Україна зацікавлена в будівництві на своїй території морського терміналу для обробки залізно-рудної сировини за участю Бразилії, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я думаю, що, безумовно, цікавими можуть бути ініціативи про спільне будівництво в Україні морського терміналу для обробки, змішування інституцій і залізно-рудної сировини нової якості і взагалі розвитку наших портових можливостей", - сказала Тимошенко.

Також, за словами прем’єра, Україна зацікавлена у співпраці з Бразилією у сфері отримання досвіду стосовно впровадження альтернативних джерел енергії, співпраці в гідроенергетиці, атомній енергетиці.

У свою чергу, президент Бразилії додав, що йому варто було раніше відвідати Україну. "Я вважаю, що мені варто було приїхати раніше, бо дуже велика кількість можливостей для бізнесу є між нашими країнами", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування