Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Від Медведька вимагають відсторонити баден-баденського заступника

Середа, 2 грудня 2009, 19:37

Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності вимагає проведення перевірки фактів корупції у керівництві Генпрокуратури.

Також у комітет рекомендує генпрокурору відсторонити свого заступника Олександра Шинальського від виконання службових обов‘язків на час проведення перевірки.

Таке рішення було ухвалено після розгляду комітетом інформації, викладеної у публікації "Прокурор із Баден-Бадена", що з‘явилася на "Українській правді", повідомляє прес-служба комітету.

"Депутати отримали документи, що свідчать про одночасну реєстрацію в органах державного контролю двох різних організацій з однаковою назвою", - наголосили у комітеті.

"Всеукраїнське громадське об‘єднання "Українська асоціація прокурорів" була зареєстрована у Мінюсті, натомість громадську організацію "Українська асоціація прокурорів" зареєстрували у Шевченківській райдержадміністрації Києва", - зазначається у повідомленні.

"Президентом ВГО "УАП" став заступник генпрокурора Шинальський. Він же ж одночасно став директором і головним бухгалтером громадської організації з аналогічною назвою", - заявила прес-служба.

Серед інших засновників громадської організації-двійника "УАП", яка була зареєстрована, як суб‘єкт господарської діяльності, - 1-й заступник генпрокурора Сергій Винокуров, начальник головного управління кадрового забезпечення ГПУ Володимир Остапчук та ще четверо високо посадових співробітників ГПУ, повідомили у комітеті.

"У розпорядження членів комітету також потрапили документальні підтвердження сотень листів від керівництва "Української асоціації прокурорів" на ім‘я керівників органів місцевого самоврядування з проханням виділити земельні ділянки для регіональних структур "УАП", - йдеться у повідомленні.

Також у розпорядженні депутатів є звернення до представників регіонального бізнесу з проханням надання фінансової допомоги.

"При цьому у листі від президента "УАП" Шинальського бізнесменам пропонували перерахувати кошти на рахунок громадської організації-двійника "УАП", директором і головним бухгалтером якої був сам Шинальський", - зазначили у комітеті.

У повідомленні наголошується, що подібне поєднання посади заступника генпрокурора та посади директора організації, що веде господарську діяльність, є прямим порушенням норм закону про прокуратуру.

"Як свідчать документи, обидві організації, очолювані Шинальським, оперували значними фінансовими коштами: залишок на 20 листопада 2009 ВГО "УАП" склав 13 тисяч гривень та майже 34 тисячи євро", - повідомила прес-служба.

"Депозити – 200 тисяч грн та 60 тисяч євро. Залишок громадської організації "УАП" на 20 листопада 2009 склав більше 1 мільйона гривень, 92 тисячі євро та 5 тисяч доларів", - зазначили у комітеті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування