Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нафтогаз клянеться, що українцям буде тепло

Середа, 2 грудня 2009, 21:03

"Нафтогаз" заявляє, що не існує жодної загрози для проведення опалювального сезону в Україні.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби компанії.

"Нафтогаз" виконає всі зобов’язання перед споживачами природного газу та трудовими колективами газових господарств після повернення державних газопроводів до Державного оператора газових мереж (Нафтогазмережі)", - наголосили у НАК.

Компанія вважає, що "передача газових мереж, яка відбувається у повній відповідності до норм чинного законодавства, дозволить "Нафтогазу" підняти на принципово новий, європейський рівень роботу на внутрішньому газовому ринку".

При цьому НАК "гарантує додержання трудових прав працівників, збереження рівня оплати праці та створення умов для її подальшого підвищення".

"Компанія занепокоєна тим, що внаслідок безвідповідального ставлення до розвитку галузі нинішній менеджмент газопостачальних компаній не забезпечив своєчасних розрахунків за газ, чим допустив зростання заборгованості понад 7 млрд. гривень", - наголосила прес-служба.

Як зазначили у Нафтогазі, "заборгованість продовжує збільшуватись, що негативно позначається на функціонуванні газового господарства, гальмує розвиток соціальної сфери газових господарств".

"Не здійснюються необхідні капітальні вкладення у реконструкцію та розвиток газорозподільних мереж, унаслідок чого їх технічний стан деградує, виникають загрози безпечному використанню газу споживачами", - наголосили у НАК.

Також, "Нафтогаз" занепокоєний "наростанням інформаційної істерії навколо процесу передачі газових мереж".

"Компанія вважає, що це спроба так званих "офшорних" власників деяких облгазів та їх підлеглих зберегти контроль над підприємствами та запобігти реформуванню внутрішнього газового ринку в цілому", - йдеться у повідомленні.

"Саме ці власники призначили на газових господарствах менеджмент, який не має жодного уявлення про функціонування газового господарства, проте вміє фахово виводити в офшорні зони кошти, які надходять в якості оплати за газ", - наголошують у Нафтогазі.

НАК вважає, що "у такій ситуації підприємства зазнають руйнації, а багатотисячні колективи обл- та міськгазів можуть просто опинитися на вулиці".

Як відомо, раніше представники 30 обл- і міськгазів заявили, що дочірнє підприємство Нафтогазу "Нафтогазмережі" не здатне здійснювати газопостачання споживачів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування